مدیركل محیط زیست آذربایجان غربی:
برداشت نمک در6نقطه دریاچه ارومیه
به گزارش لوازم حیوان خانگی، مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی اظهار داشت: هیچ ماده معدنی جز نمک خشک آن هم با مجوز سازمان محیط زیست از دریاچه ارومیه برداشت و استحصال نمی گردد.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از مهر، سعید شهند پس از ظهر دوشنبه در بازدید خبرنگاران از روند برداشت نمک از دریاچه ارومیه با اعلان اینکه برداشت نمک از سه منطقه انگنه، آق گنبد و آق زیارت قره باغ در ۶ نقطه با وسعت ۲۰ هکتار از دریاچه ارومیه توسط استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی برداشت می شود، اضافه کرد: جز نمک خشک هیچ ماده معدنی از دریاچه ارومیه برداشت نمی گردد.
وی با اشاره به شایعات در فضای مجازی درباب برداشت برخی مواد معدنی همچون لیتیوم از دریاچه ارومیه اضافه کرد: طبق نامه سازمان صمت آذربایجان غربی در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ ماده ای به نام لیتیوم در دریاچه ارومیه وجود ندارد که برداشت شود.
دریاچه ارومیه ماده معدنی لیتیوم ندارد
شهند با تکذیب برداشت هر گونه ماده معدنی جز نمک خشک از دریاچه ارومیه اشاره کرد: نمک برداشت شده از این محدوده ها به واحد تولیدی با نیاز اولیه نمک منتقل می شود و این اقدام با نظارت محیط زیست و صنعت، معدن، تجارت صورت می گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: در مناطق مجاز برداشت نمک، خود طبیعت دریاچه ارومیه این مناطق را به حالت اولیه برمی گرداند و آثار زیست محیطی منفی در اکوسیستم منطقه وجود ندارد ضمن این که نظارت لازم در این خصوص اجرائی می شود.
وی با اعلان اینکه در این بررسی ها اگر تخلفی محرز شود، برخوردهای لازم انجام شده و مجوز مربوطه لغو می شود، عنوان کرد: برداشت نمک مربوط به امسال نیست و سالیان سال است که برداشت نمک از دریاچه به انجام می رسد، متقاضیان برداشت نمک، درخواست خودرا به سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه کرده و برمبنای محدوده های شناسایی شده با استعلام از محیط زیست برمبنای ضوابط تعیین شده برداشت نمک تا وسعت ۲۰ هکتار و به عمق ۴۰ سانتی متر به انجام می رسد.
فاز نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دست اجراست
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی درباب مصارف نمک استحصالی از دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد: نمک استحصالی برای مصارف شیشه و بلور، مواد اولیه تولیدی در شهرک های صنعتی راهدارخانه ها و شهرداری ها استفاده می شود.
شهند با اشاره به این که متولی احیای دریاچه ارومیه، ستاد احیا و استاندار آذربایجان غربی دبیر این ستاد است، اضافه کرد: اقدامات سخت افزاری برای دریاچه ارومیه انجام و اقدامات وارد فاز نرم افزاری شده است.
وی با اشاره به کاهش بارش ها و تغییرات اقلیمی تیز اضافه کرد: بنا بر اعلام دستگاه های متولی، امسال بارش ها در حوضه دریاچه ارومیه کاهش ۲ درصدی و نسبت به طولانی مدت کاهش ۴۸ درصدی دارد.
کاهش ۲ درصدی بارش ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه طی سال جاری
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به رهاسازی آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه افزود: محیط زیست استان در امتداد سیاست های دولت در خصوص احیای دریاچه ارومیه، با کنترل و پایش ۲۴ ساعته از برداشت بدون مجوز آب در راه انتقال آب به دریاچه جلوگیری می کند.
شهند با اشاره به این که پس از تامین آب آشامیدنی، حق آبه زیست محیطی باید تامین شود، اظهار داشت: تالاب های اقماری دریاچه ارومیه جزو دریاچه ارومیه محسوب شده و با رهاسازی های انجام شده از وضعیت مطلوبی برخوردار می باشند و دسته جات پرندگان به سبب وضعیت مطلوب در این تالاب ها ساکن شدند.
وی از افزایش ۱۸ درصدی قوچ و میش ارمنی در جزایر ۴ گانه پارک ملی دریاچه ارومیه آگاهی داد و اظهار داشت: سال قبل ۶ رأس گوزن زرد ایرانی به سایت رشکان منتقل شد که در راه احیای گونه گوزن زرد تکالیفی تعیین و به انجام می رسد.
در پی برخی اظهارنظرها درباب برداشت اقلام معدنی از دریاچه ارومیه امروز، دوشنبه خبرنگاران رسانه های مختلف برای بازدید از دریاچه و محلهای مختلف برداشت نمک از سطح دریاچه بازدید نمودند.
منبع: لوازم حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب