پدیده سرقفلی جوی های آب برای ماشین شویی!
لوازم حیوان خانگی: یوسف آباد از محله های قدیمی تهران است. از آن محله ها كه داستان ها برای خود داشته و دارد. از آن محله ها كه میرزا یوسف مستوفی الممالك از مردان دوره ناصرالدین شاه آن را پایه نهاد تا پایگاهی را در شمال غربی دارالخلافه ناصری از آن خود بداند.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، از آن سال ها كه مستوفی الممالك با آرامش در گذر دوست داشتنی خود قدم بر می داشت بیش از صد سال می گذرد و طی این سال ها دارایی پر طمطراق مستوفی الممالك حال و هواهای مختلفی به خود دیده است.
از هجوم ماشین ها و ترافیك و آلودگی هوا و رشد بسیار جمعیت گرفته تا شغل ها و كاسبی هایی كه حال این خیابان قدیمی تهران را دچار دگرگونی كرده است.
اگر این روزها در خیابان اسدآبادی یا همان یوسف آباد خودمان قدم بگذاریم ماشین شورهایی را می بینیم كه به فاصله دو تا سه متر از یكدیگر گذر خیابان را از آن خود كرده اند و ماشین های شهروندان را می شورند.
ماشین شوری شغلی كه در گذر یوسف آباد سرقفلی خاص خودش را دارد و به جز آن عده كه قوم و خویش یكدیگرند كس دیگری نمی تواند آن را از آن خود كند. شغلی كه فارغ از آنكه سیما و منظر خیابان یوسف آباد و برخی خیابان های اطراف را بهم ریخته است، مشكلات زیست محیطی فراوانی را هم برای اهالی محل و درختان به همراه دارد. مشكل و معضلی كه خیابان یوسف آباد سال های سال است با آن رو به رو بوده است.
نارضایتی شهروندان از ماشین شورها و شكایت به شورا و شهرداری
خانم سهایی یكی از شهروندان یوسف آباد است كه در همین راستا می گوید: این ماشین شورها آسایش و آرامش را از ما سلب كرده اند؛ هر روز هفته از ابتدای بامداد تا شب گذر را برای خود كرده اند و گاهی به خاطر نحوه ماشین شوری و خراب كردن ماشین افراد سر و صدای دعوایشان هم بلند می گردد.
وی ادامه می دهد: شهر باید مكانی برای آرامش و آسایش ما باشد؛ اما با وجود ماشین شورها امنیت هم از ما سلب شده است و نمیدانیم كه چطور و چگونه باید از این معضل رهایی یابیم.
به گفته سهابی، سال هاست كه این عده به خصوص در خیابان یوسف آباد برای خود شغل و كاسبی راه انداخته اند و بارها به خاطر این وضعیت به شورای شهر و شهرداری شكایت برده ایم.
احمدی هم از شهروندان قدیمی یوسف آباد است كه در این رابطه می گوید: قنات یوسف آباد را از بین برده اند. آب قناتی كه باید برای گیاهان و محیط زیست و امورات شهری استفاده گردد تبدیل به محل درآمدزایی این افراد شده است.
وی ادامه می دهد: ماشین شورها به واسطه استفاده از مواد شوینده درختان خیابان یوسف آباد و خیابان جهان آرا را هم از بین برده اند و خیلی از درختان حال و روز خوشی ندارند.
تمام حوزه ها باید به كمك شهرداری بیایند
افشین خدامی، معاون امور شهری و محیط زیست شهرداری منطقه شش در گفت وگو با ایسنا، در مورد مشكلاتی كه ماشین شورها برای منطقه به وجود آورده اند و چرا شهرداری آن ها را جمع آوری نمی كند؟ می گوید: شهرداری منطقه شش یكی از معضلات جدی كه با آن رو به روست همین مبحث ماشین شورهاست كه به محیط زیست منطقه صدمه زده و سیمای شهری و آسایش شهروندان را سلب كرده اند.
وی با اشاره به اینكه جلسات بسیاری را با پلیس راهور، امور مناطق و مسئولان وزارت بهداشت به منظور ساماندهی ماشین شورها داشته ایم ادامه می دهد: بر مبنای قانون ماشین شوری در كنار خیابان جرم است و پلیس می تواند صاحبان ماشین ها را جریمه كند و پلیس راهور هم با كمك شهرداری و با الصاق بنرهایی این مورد را به اطلاع شهروندان رسانده تا وقتی با قبض های جریمه خود مواجه می شوند شكایتی نداشته باشند.
معاون امور شهری و محیط زیست شهرداری منطقه شش همینطور از آلودگی بهداشتی ناشی از ماشین شوری در كنار خیابان اطلاع داده و می افزاید: با نمونه برداری كه وزارت بهداشت داشت مشخص شد این آبی كه ماشین شورها از آن استفاده می نمایند برای سلامتی شهروندان مضر بوده و میكروب های حاصل از آن روی ماشین ها هم مانده و خطر جدی برای سلامت شهروندان و به خصوص كودكان شناخته می گردد.
خدامی با اشاره به اینكه بارها مأموران خدمات شهری به منظور جمع آوری افراد ماشین شور اقدام نموده اند، می گوید: اما این افراد كه به صورت تیمی فعالیت می نمایند به سرعت مبحث را به زد و خورد سوری و فیلم گرفتن از آن به سمت افكار عمومی می كشانند تا بعدا در رسانه ها بزرگ نمایی كنند كه مأمور شهرداری به خاطر ماشین شستن در كنار خیابان ما را زده است. درست مانند همان موضوعی كه در مسئله جمع آوری افراد دستفروش كه خواسته دیگر شهروندان است با آن مواجه می شویم.
معاون امور شهری و محیط زیست شهرداری منطقه شش با اشاره به اینكه به منظور جمع آوری ماشین شورها در سطح منطقه به صورت منسجم با پلیس راهور و وزارت بهداشت در حال همكاری هستیم، تصریح می كند: اطلاع رسانی وفرهنگ سازی و برخورد قانونی راهكارهایی است كه به همین منظور مورد توجه قرار داده ایم تا بتوانیم بعد از سال ها معضل ماشین شورها را ساماندهی نماییم.
خدامی در ادامه به فرهنگسازی های صورت گرفته در سطح منطقه اشاره كرده و تاكید می كند: تا كنون اقدامات بازدارنده خیلی از جمله نصب بروشور و پلاكارد و توزیع بروشور در سطح منطقه داشته ایم تا شهروندان و صاحبان ماشین ها را با خلاف بودن ماشین شوری در گذر خیابان آشنا نماییم چراكه معتقدیم اگر شهروندان خود راغب به این كار نباشند این افراد هم نمی توانند به فعالیت ادامه دهند.
وی خاطرنشان كرد: ساماندهی و جمع آوری ماشین شورها یكی از خواسته های مدیریت شهری بوده و حتی در مقاطعی هم آمادگی داشته برای این افراد در كارواش های مستقر در سطح شهر كار تولید كند اما این افراد حاضر نیستند از گذر خیابان دست بكشند.
خدامی اعتقاد دارد باید تمام عوامل دست در دست هم داده تا با مطالبه عمومی یكی از خیابان های قدیمی تهران را از دست ماشین شورها رهایی بخشید.
ماشین شوری در كنار خیابان جرم است!
برابر بند "ژ " ماده 163 آیین نامه راهنمایی و رانندگی توقف اتومبیل ها در هر نقطه از معابر در هر نقطه از معابر به منظور تعمیر، شستشو و تعویض روغن و هم در طول مسیرهای ویژه اتوبوس و دوچرخه و همینطور در طول مسیر و خط های عبور آزادراه ها تخلف محسوب شده و بنا بر ماده 21 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی و مصوبه مبحث ماده مذكور از جانب هیئت وزیران باید برخورد قانونی با عاملین اعم از افراد ماشین شور و مالكین خودرو توسط پلیس راهور صورت گیرد.
بر این اساس جریمه اتومبیل های متخلفین مبلغ 30 هزار تومان بوده و همراهی همه جانبه پلیس راهور هم كمك شایانی برای حل این دغدغه شهروندان خواهد بود.
از سوی دیگر نباید فراموش نماییم برابر تبصره یك ماده 55 قانون، شهرداری ها مكلفند تا از سد معبر جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزادنمودن معابر و اماكن مذكور به وسیله مامورین خود اقدام نمایند و بدون تردید شهروندان هم همراهی های لازم را با شهرداری برای احقاق خواسته قدیمی خود در آزاد كردن معابر خیابان یوسف آباد و بعضی از خیابان های اطراف كه اخیرا ماشین شوری در آن ها جریان یافته خواهند داشت.
شهر تهران این روزها با موضوعات و مسائل پیچیده ای رو به رو می گردد كه اگر مدیریت یكپارچه شهری را داشته باشیم و تمام ارگان ها و دستگاه ها در كنار یكدیگر باشند چنین موضوعاتی را شاهد نبوده و شهر زودتر پله های پیشرفت و ترقی را برای نیل به شهری آرمانی طی خواهد نمود.
گزارش از سید میثاق اختر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب