موافقان و مخالفان طرح تعطیلات زمستانه مدارس چه می گویند؟

موافقان و مخالفان طرح تعطیلات زمستانه مدارس چه می گویند؟

لوازم حیوان خانگی: تغییر تقویم آموزشی مدارس چند سالی است كه بعنوان یك پیشنهاد در دولت و مجلس مطرح و هرچند غیر از آموزش و پرورش پای دستگاه های دیگر را به مبحث كارشناسی آن باز كرده؛ اما تابحال نتوانسته اند به جمع بندی نهایی در مورد چگونگی اجرای خواسته شان برسند.


به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، در سال ۹۵ بود كه به دنبال تشدید آلودگی هوا در پاییز، دولت لایحه ای را به مجلس ارسال كرد كه در آن به جابجایی بخشی از تعطیلات تابستانی مدارس اشاره شده بود كه با كلیات آن در مجلس موافقت نشد و نمایندگان چنین موضوعی را نیازمند بررسی های كارشناسانه بیشتر دانستند.
با این حال به تازگی بحث تغییر تقویم آموزشی مدارس كشور دوباره مطرح شده و طرح مذكور با انعطاف وزارت آموزش و پرورش و پیگیری مصرانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با هدف حمایت و توزیع سفر و همینطور سازمان محیط زیست به انگیزه كاهش آلایندگی ها، به شكل دیگری در دولت درحال پیشروی است.
دو هفته گذشته بود كه وزیر آموزش و پرورش اعلام نمود كه «طرح تعطیلات زمستانه مدارس تا پیش از شروع سال تحصیلی جدید آماده می گردد. ما با این طرح موافق هستیم و میان دستگاه های مختلف هم اجماع نظری در این زمینه وجود دارد. در حال اقدام و برنامه ریزی برای چگونگی اجرای این طرح هستیم.»
علی اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی هم به تازگی اعلام نمود كه «قرار است تغییراتی در تقویم آموزشی كشور تولید شود تا مدارس دو هفته در زمستان تعطیل شوند. برپایه توافق با آموزش و پرورش مدارس از ۱۵ شهریور كار خویش را آغاز می كنند و در نیمه دوم دی ماه ۱۵ روز تعطیلات برای دانش آموزان در نظر می گیرند. طرح تعطیلات زمستانی (كه در جهت طرح تقویم آموزشی است) مبحث بزرگ و پیچیده ای نیست، اما باید در هیئت دولت تصویب شود.»
این در شرایطی است كه نمایندگان مجلس شورای اسلامی مخالفت خویش را با تغییر تقویم آموزشی اعلام نموده اند و زاهدی رئیس كمیسیون آموزش مجلس هم معتقد می باشد «مجلس برای تقویم زمانی مدارس قانون دارد و هرگونه تغییر باید مصوبه مجلس را بگیرد، دولت لایحه بدهد و ما كار كارشناسی انجام دهیم.»

سخنگوی كمیسیون آموزش مجلس: كارشناسان مجلس و آموزش و پرورش موافق تغییر تقویم آموزشی هستند، اما...
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، میرحمایت میرزاده، سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در همین راستا و با اشاره به مباحثی كه درباره تغییر تقویم آموزش و پرورش مطرح می شود، خاطرنشان كرد: بسیاری مواقع بدون بحث های كارشناسی در مجامع قانونی، موضوعی را طرح می نماییم در حالیكه در ابتدای انقلاب، شروع سال تحصیلی و آخر آن توسط مجلس بعنوان قانون مشخص شده است.

وی افزود: اگر روزی قرار باشد دولت به این نتیجه برسد كه از تعطیلات شهریور كاسته و در اواسط زمستان اضافه شود، باید بر این اساس اتفاق افتد. در سال قبل برنامه ششم توسعه تصویب شده است و اگر قرار بود چنین تصمیم گرفته شود باید در همان برنامه برای پنج سال آینده در لایحه آورده می شد، ازاین رو طرح این مسئله در حالیكه در دومین سال برنامه پنج ساله ششم توسعه قرار داریم، اشتباه است.

سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس كه در برنامه ای رادیویی صحبت می كرد خاطرنشان كرد: بدنه كارشناسی مجلس و حتی وزارت خانه موافق تغییر تقویم آموزش و پرورش هستند؛ اما مسائل بسیار مهمتری هم اكنون در آموزش و پرورش وجود دارد كه ابتدا باید آنها را سر و سامان داد.

وی اشاره كرد: كمیسیون موافق اجرای برنامه ششم توسعه در آموزش و پرورش است و نمی توان برنامه جدیدی را اجرا كرد؛ زیرا برنامه های فعلی هم روی زمین مانده و كسی به فكر آن نیست.

پژوهشگر تعلیم و تربیت: تغییر تقویم آموزشی؛ تجربه ناموفقی كه یكبار اجرا شد
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، قدرت الله رشیدی پور، پژوهشگر تعلیم و تربیت و مدیر پیشین آموزش و پرورش استان خوزستان درباره اهمیت تقویم آموزشی اظهار داشت: در آموزش، مولفه های متعددی موثر هستند و یكی از این مولفه های مهم كه بقیه مولفه ها در چارچوب آن حركت می كنند، تقویم آموزشی است.

این پژوهشگر تعلیم و تربیت با ذكر مثالی ادامه داد: تقویم آموزشی در واقع حكم مستطیل سبز را در بازی فوتبال دارد كه تمام فرآیند بازی در آن چارچوب رخ می دهد و در امر تعلیم و تربیت نیز، تمام فرآیندهای آموزش و پرورش در تقویم آن گنجانده می گردد ازاین رو تقویم آموزشی مبحث بسیار مهمی است و تغییر در آن باید با مطالعه دقیق باشد و شتاب زده تصمیم گرفته نشود.

مدیر پیشین آموزش و پرورش استان خوزستان به تاریخچه تقویم آموزشی اشاره و اظهار نمود: اولین تغییر تقویم آموزشی در سال ۱۳۰۷ رخ داد و اینكه ۹۰ سال چنین تغییری انجام شده است نشان از اهمیت و جایگاه مهم آن دارد. در سال ۷۴ اعلام نمودند از نیمه شهریور مدارس شروع به كار كند و ده روز هم در زمستان دانش آموزان تعطیل باشند كه این یك تجربه ناموفق بود و بنابراین هم این برنامه یك الی دو سال اجرا شد و حتی در بعضی مناطق هم اجرا نشد.

استاد دانشگاه فرهنگیان: مخالف تعطیلات زمستانی هستیم آغاز سال تحصیلی از شهریور با عنایت به اقلیم كشور بازخورد خوبی ندارد به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، دكتر مهران بی غمی استاد دانشگاه فرهنگیان و رئیس پیشین پردیس شهید مفتح دانشگاه فرهنگیان با اشاره به تعطیلی مدارس در روزهای زمستان بیان كرد: سال تحصیلی باید پیوسته باشد و وقفه دو هفته ای كه وسط سال تحصیلی تولید می شود، اثرگذاری آموزش را كمرنگ خواهد نمود.

بی غمی درباره تقویم آموزش و پرورش اظهار داشت: بر مبنای تقویم جدیدی كه ممكن است اجرا شود، تعطیلات تابستانی دو هفته زودتر تمام می گردد و از جانب دیگر دو هفته در روزهای زمستان مدارس تعطیل می شوند كه از نظر روانشناسی با آن مخالف هستم.

وی افزود: سال تحصیلی باید پیوسته باشد و وقفه دو هفته ای كه وسط سال تحصیلی تولید می شود، اثرگذاری آموزش بر دانش آموزان را كمرنگ خواهد نمود. همینطور شروع سال تحصیلی از نیمه شهریور با عنایت به شرایط اقلیمی متفاوت كشور كه نمی توان همه جا را به یك صورت درنظر گرفت، بازخورد خوبی نخواهد داشت.

استاد دانشگاه فرهنگیان در ادامه با اشاره به اینكه در مبحث آموزش و پرورش از عنوان سال تحصیلی برای دوران تحصیل در یك پایه استفاده می شود، اظهار نمود: حتی اعتقاد ما در تعلیم و تربیت این است سه ماه تابستان كه مدارس عملا تعطیل هستند، كار تعلیم و تربیت تعطیل نیست و در حال برنامه ریزی هستیم؛ اما اكنون درپی تعطیلی هستیم. در بسیاری اوقات تعطیلات نوروز بیش از ۲۰ روز است و امسال از ابتدای خرداد مدارس ابتدایی تعطیل شدند و این یعنی چهار ماه تعطیلی مدارس و در این حالت نمی توانیم از سال تحصیلی پیوسته صحبت نماییم.

رئیس پیشین پردیس شهید مفتح دانشگاه فرهنگیان به تاریخچه آموزش و پرورش اشاره و عنوان كرد: در طول تاریخ، نظام آموزشی را چندین بار تغییر داده ایم و آن را نظام ترمی كرده ایم و مسلما لازم بود بین دو ترم در مقطع متوسطه تعطیلی تولید شود؛ چون آزمون گرفته می شد و این شرایط را در دانشگاه ها شاهد می باشیم اما هم اكنون در آموزش و پرورش نظام ترمی وجود ندارد و نظام سالی ـ واحدی و پیوسته در جریان است. پیوستگی این نظام تحصیلی ایجاب می كند در میانه سال، تعطیلی نداشته باشیم و تعطیلی نوروز در واقع آن را پوشش داده است؛ بخصوص اینكه هیچ تكلیفی هم به دانش آموز عرضه نشده و دانش آموز از اوایل اسفند رها می گردد.

وی درباره تعطیلات زمستانی خاطرنشان كرد: مخالف تعطیلات زمستانی هستیم زیرا سال تحصیل و اقلیمی كه در آن زیست می نماییم، از چندین نوع آب و هوا بهره می برد و نمی توان یك قاعده كلی برای همه صادر كرد و باید بر مبنای اقلیم هر منطقه، تصمیم گیری كرد كه البته این مورد هم نتیجه مطلوب را در آموزش و پرورش نخواهد داشت.

پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش: ضرورت توجه به آمایش سرزمینی در مبحث تقویم آموزش و پرورش
كاهش طول مدت سال تحصیلی دانش آموزان به كمتر از ۱۵۰ روز

به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، ابوالفضل كمالی رئیس سابق آموزش و پرورش منطقه ۷ و پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش هم از ضرورت آمایش سرزمینی در بحث تقویم مدارس سخن گفت و اضافه كرد: در خوزستان امكان آغاز فعالیت مدارس زودتر از ۲۰ مهرماه وجود ندارد و تا پیش از آغاز فصل گرما باید امتحانات برگزار گردد.

كمالی با اشاره به اینكه مبحث میزان و توزیع تعطیلات در آموزش و پرورش یكی از چالش های آموزش و پرورش هم اكنون است، اظهار داشت: بنده با اصلاحات تعطیلات موافق هستم اما مانند خیلی از امور باید زیرساخت ها درست شود و به صورت علمی و سنجیده كار نماییم تا آسیبی به دانش آموزان و همكاران فرهنگی نرسد.

وی با اشاره به اینكه دغدغه تعطیلات در آموزش و پرورش یك دغدغه طولانی مدت است، اظهار داشت: با این حال، این نگرانی وجود كه پس از این همه سال و تجربه های مختلف، این مورد همچنان به صورت دغدغه باقی مانده است. البته قوانین ایران در سیستم آموزشی با استانداردهای جهانی تفاوتی ندارد؛ اما در اجرا واقعا متفاوت می باشد.

وی با ذكر چند نمونه ادامه داد: در ارتباط با پایه های ابتدایی مقرر است هر دانش آموز در طول سال ۸۵۰ ساعت كلاس داشته باشد كه این كلاس ها باید در ۸.۵ ماه برگزار گردد و حتی امسال هم كه وزیر اعلام نمود تا ۱۳ خرداد باید مدارس برپا باشند، تعطیلات تابستانی عملا چهار ماه است.

وی اضافه كرد: این مدت زمان تعطیلی از نظر روانشناسی، در مسئله یادگیری اختلال تولید می كند؛ زیرا فاصله بسیاری وجود دارد و باید بین پایه های مختلف هم یك پیوستگی و ساختاری وجود داشته باشد. در سیستم ابتدایی فاصله نباید بیش از ۱۵ روز باشد اما هم اینك می بینیم نزدیك به چهار ماه تعطیلات به طول می انجامد.

رئیس سابق آموزش و پرورش منطقه ۷ و پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش همینطور به دیگر تعطیلات در طول سال اشاره نمود و اظهار داشت: به ندرت اتفاق افتاده كه تعطیلات عید نوروز ۱۵ روز باشد و در واقعیت نزدیك به ۲۰ الی ۲۵ روز تعطیلات به طول انجامیده است. همینطور اتفاقاتی مانند آلودگی در شهرهای بزرگ و یا حوادث طبیعی هم منجر گردیده است، تعطیلات افزایش یابد و شاهد می باشیم ۱۹۰ روزی كه در طول سال تحصیلی برای تحصیل دانش آموزان در نظر گرفته شده است، به زیر ۱۵۰ روز رسیده و این یك فاجعه است.




1397/03/12
14:46:05
5.0 / 5
4524
تگهای خبر: آلودگی , اقلیم , حمایت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است