مدیركل دفتر حفاظت از زیست بوم ها سازمان محیط زیست خبر داد

تدوین دستورالعمل صید ترال در آب های خلیج فارس و دریای عمان

تدوین دستورالعمل صید ترال در آب های خلیج فارس و دریای عمان

طی روزهای اخیر تصاویر گوناگونی از صید به روش ترال در آب های جنوب كشور منتشر می شود. این روش صید انتقاد خیلی از فعالان محیط زیست را به دنبال دارد چون كه گفته می شود با هر بار كشش تور ترال حدود ۵ تا ۲۵ درصد محیط زنده بستر دریا از بین می­ رود. مدیركل دفتر حفاظت از سواحل دریایی سازمان محیط زیست می گوید كه سازمان شیلات با همكاری سازمان محیط زیست دستورالعمل صید ترال در آب های خلیج فارس و دریای عمان را تدوین كرده است.



داود میرشکار در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه اگر صید ترال در کشور به درستی و با اصول مشخصی انجام نشود و نظارتی بر آن صورت نگیرد می تواند بسیار پرخطر و صدمه زننده باشد، اظهار نمود: سازمان بین المللی دریانوردی، خلیج فارس را منطقه ای ویژه از نظر زیست محیطی اعلام نموده است. خلیج فارس دریایی نیمه بسته است و کشورهای گوناگونی از آن بهره برداری می کنند. این بهره برداری ها شامل راه اندازی آب شیرین کن ها، آبزی پروری، حمل و نقل مواد نفتی و... فشارهایی را بر زیستگاه خلیج فارس وارد کرده است.

وی افزود: با درنظر گرفتن این مورد اگر از ذخایر آبزیان این دریا بهره برداری اصولی صورت نگیرد - مانند صید ترال در خلیج فارس و دریای عمان - زیستگاه و گونه های شاخص که سلامت اکولوژیک خلیج فارس به آنها بستگی دارد از بین می رود و نخستین ضرر را خود جامعه صیادی خواهد نمود.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نبود نظارت کافی از جانب دستگاه های مسئول همچون سازمان شیلات، نیروی انتظامی و سازمان حفاظت محیط زیست سبب گشته است عده ای دست به تخلف بزنند، خاطرنشان کرد: هر کدام از این دستگاه ها به علت وجود خلاهایی مانند کمبود نیروی انسانی، کمبود تجهیزات و اعتبارات نمی توانند وظیفه نظارتی خود درحوزه بهره برداری پایدار را به درستی به انجام برسانند. ازاین رو عده ای منفعت طلب که به منافع ملی توجهی ندارند تخلفاتی را در حوزه صید ترال انجام می دهند تا بتوانند از یک فعالیت اقتصادی سود بیشتری کنند.

میرشکار در ادامه با اشاره به اینکه به دنبال این مورد تعداد زیادی شناور مبادرت به صید ترال کردند، اظهار داشت: این مساله علاوه بر مشکلات زیست محیطی تعارضات زیادی با شیوه های دیگر صیادی دارد. بنابراین به دستور رئیس جمهوری وزارت کشور همینطور دستگاه های دیگری همچون قوه قضاییه به مبحث صید ترال ورود پیدا کردند و این مساله در کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر که بخشی از کارگروه امنیت ملی است مورد بررسی قرار گرفت.
بررسی دستورالعمل صید ترال در آب های خلیج فارس و دریای عمان در کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر
وی در ادامه اظهار نمود: در کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر نمایندگان دستگاه های مختلفی حضور دارند و سعی کردیم که راهکار مشخصی برای صیادی با کمترین صدمه ها به ذخایر دریایی پیدا نماییم. در این راستا سازمان شیلات با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی دستورالعمل صید ترال در آب های خلیج فارس و دریای عمان را تدوین کردند. هم اکنون این دستورالعمل جهت بررسی و تایید به کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر فرستاده شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در بعضی موارد ناچار به استفاده از صید ترال هستیم، خاطرنشان کرد: برای مثال صید میگو را به هیچ روش دیگری جز ترال نمی توان انجام داد ازاین رو ما ناچار هستیم که بعضی از فعالیت ها را با شیوه های خاصی اجرایی و تلاش نماییم که کمترین صدمه را به اکوسیستم دریا وارد نماییم. در دستورالعمل صید ترال در آب های خلیج فارس و دریای عمان مشخص شده است که چه شناورهایی در چه محدوده ای و در چه بازه زمانی می توانند مبادرت به صید ترال کنند.

به گفته میرشکار اگر این دستورالعمل در کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر تایید گردد صید ترال در کشور تا حدود زیادی ساماندهی می شود و تنها در محدوده جغرافیایی مشخص و در بازه زمانی معینی صورت خواهد گرفت. اگر شناوری خارج از محدوده و زمان مشخص مبادرت به صید ترال کند با دستور مقام قضایی متوقف می شود همینطور چندین سامانه پایش آنلاین روی شناورهایی که مبادرت به صید ترال می کنند، نصب می شود و به صورت مداوم کنترل خواهند شد.

وی اضافه کرد: چنانچه این سامانه ها خاموش شوند جرائم سنگینی برای شناور مانند لغو پروانه در نظر گرفته شده است البته در کنار این آموزش صیادان بسیار مهم می باشد که در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در انتها با اشاره به اینکه صید ترال و انواع دیگر صیدها صدمه های گوناگونی را برای زیستگاه های دریایی به دنبال دارد، اظهار داشت: ما باید بگونه ای مدیریت و نظارت روی این مورد داشته باشیم که خسارت ها به حداقل برسد. از طرفی سازمان شیلات به صورت قانونی وظیفه ارزیابی ذخایر ژنتیک، صدور پروانه صید و نظارت بر آنرا برعهده دارد و به شکلی جای خالی سازمان حفاظت محیط زیست در این فرآیندها دیده می شود. بنابراین ما به دنبال آن هستیم که بتوانیم این قانون را تا حدودی اصلاح نماییم.

به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از ایسنا، صید با تور ترال (Trawling) - که نقدهای بسیاری بر استفاده از آن وارد است - سبب صدمه به بستر دریا و تپه­ های مرجانی واقع در بستر می­ شود. تخمین زده شده است که با هر بار کشش تور ترال حدود ۵ تا ۲۵ درصد محیط زنده بستر دریا از بین می­ رود. به تازگی سازمان شیلات اعلام نموده است که حدود ۱۳۴ فروند کشتی برای صید ترال در کشور فعال می باشند.




منبع:

1399/06/23
12:58:37
5.0 / 5
2070
تگهای خبر: آب , آموزش , ارزیابی , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
petpart لوازم حیوان لوازم حیوانات خانگی

تگهای لوازم حیوان خانگی پت پارت

PetPart لوازم حیوان خانگی

لوازم حیوانات خانگی

petpart.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لوازم حیوان خانگی محفوظ است