مدیر كل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست:
دامپزشك متخصص حیات وحش نداریم
به گزارش لوازم حیوان خانگی مدیر كل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست با اشاره به اینكه هم اكنون دامپزشك متخصص حیات وحش در كشور وجود ندارد، اظهار داشت: داده قابل استفاده ای درمورد دلبر و كوشكی وجود نداشت.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از مهر، شهاب الدین منتظمی مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در نشست خبری بررسی نتایج کلینکی و پارکلینیکی انتقال سه یوز ایرانی در پاسخ به این سؤال خبرنگار مهر که هم اکنون چند دامپزشک حیات وحش در کشور وجود دارند و چرا بیمارستان دامپزشکی تهران برای این انجام پروژه انتقال یوزها انتخاب شد، اظهار داشت: ما در کشور دامپزشک متخصص حیات وحش نداریم و برای انجام چنین پروژه ای با مقیاس ملی معتقد به انحصارگرایی نیستیم و بیمارستان دامپزشکی یکی از گروه هایی بود که برای انجام این پروژه اعلام آمادگی کرده بود. ایشان در ادامه اظهار داشت: دامپزشکان بسیار زیادی در حوزه حیات وحش فعالیت می نمایند اما به این تیم دامپزشکی که قبل از شروع پروژه امکانات و تخصص هایشان را بررسی نموده بودیم اعتماد شد. مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش با اشاره به انجام آزمایش ها و تست های کلینیکی و پاراکلینکی انجام شده بعد از بیهوشی و قبل از انتقال یوزها به سمنان اظهار داشت: این آزمایش ها جهت بررسی سلامت یوزها انجام گرفت که خوشبختانه مشکل حادی نداشتند. وی تصریح کرد: داده های تولید شده قبل از حضور تیم بیمارستان دامپزشکی قابل استفاده و جامع نبودند.
در ادامه این نشست اعضای تیم دامپزشکی به نتایج آزمایش ها و بررسی های صورت گرفته اشاره کردند. دکتر احمدی یکی از دامپزشکان تیم دامپزشکی از وجود عفونت واژنی رحمی دلبر اطلاع داد و اظهار داشت: این عفونت که از پیش در بدن حیوان وجود داشته مجدداً عود کرده بود.
وی فعالیتهای تخمدانی این ماده یوز را مناسب عنوان نمود و اظهار داشت: البته نیازمند آزمایش های دقیق تردر این زمینه هستیم.
این متخصص در مورد امکان زادآوری کوشکی یوز نر انتقال یافته به سمنان هم توضیح داد: زمانی برای اسپرم گیری نداشتیم تنها به معاینات اندام تناسلی پرداختیم و وضعیت اندام این حیوان نرمال بود. پیام محبی رئیس بیمارستان دامپزشکی هم در ادامه تصریح کرد: نیازمند بررسی های دقیق تری در این حوزه هستیم که بعد از مناسب شدن و عادت کردن یوزها به محل زیست جدیدشان می توان مطالعات جدید را شروع کرد. توکلی دامپزشک و متخصص دندانپزشکی هم از وجود شکستگی در دندان های کوشکی اطلاع داد و اظهار داشت: زمان این شکستگی معلوم نیست ولی به نظر می رسد بیشتر از دوسال از آن می گذرد و درد زیادی را در حیوان بوجود آورده است. وی اظهار داشت: شاید یکی از علل عدم رغبت این حیوان به جفت گیری درد ممتد دندانی باشد. همینطور امیر توکلی متخصص تصویر برداری حیات وحش از وجود یک ضایعه توده خوش خیم در طحال دلبر اطلاع داده شد.
رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران در پاسخ به این سؤال خبرنگار مهر که آیا برای انجام این پروژه پولی دریافت کرده اید، اظهار داشت: خیر این پروژه با وجود هزینه های بالایی که دارد در جهت انجام مسئولیت های اجتماعی انجام گرفته و هر تیم دامپزشکی دیگری هم این مسئولیت را بر عهده می گرفت هزینه ای از این بابت دریافت نمی کرد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا این تیم پیش از این تجربه کار بر روی حیات وحش را داشته اند، تصریح کرد: این تیم برای اولین بار بر روی حیات وحش کار کرده است، البته نباید انتظار داشته باشیم که تیم های دامپزشکی متخصص حیات وحش باشند، در همه دنیا این مسئله رایج است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب