بیست و پنجمین تالاب ایرانی در كنوانسیون رامسر، زریوار ثبت جهانی شد
لوازم حیوان خانگی: تالاب زریوار بعنوان بیست و پنجمین تالاب ایران در كنوانسیون رامسر ثبت گردید.
به گزارش لوازم حیوان خانگی به نقل از مهر، تالاب زریوار (یا زریبار) بعنوان بیست و پنجمین تالاب ایران در كنوانسیون رامسر ثبت گردید.
مدیركل حفاظت محیط زیست كردستان در پیامی به مناسبت ثبت جهانی تالاب زریوار در كنوانسیون رامسر اظهار داشت: همزمان باچهلمین سالگرد پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی ایران، تالاب زریوار واقع در شهرستان مریوان استان كردستان، نگین غرب كشور به عنوان ۲۵مین تالاب ایران در كنوانسیون رامسر (۱۹۷۱) ثبت گردید. این دستاورد بزرگ را كه مصادف با روز جهانی تالاب (World Wetland Day-۲nd Feb) سال ۱۳۹۷ است را به تمامی مردم شریف كردستان به ویژه دوستداران محیط زیست تبریك و تهنیت عرض می نماییم.
كنوانسیون رامسر، پیمانی مربوط به تالاب های مهم بین المللی، خصوصاً تالاب های زیستگاه پرندگان آبزی است كه برای حفاظت از تالاب ها و حیوانات و گیاهان وابسته به آنها در سال ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید. در ابتدا این معاهده به امضای نمایندگان ۱۸ كشور شركت كننده رسید، اما امروزه ۱۶۹ كشور جهان عضو این پیمان هستند.
این پیمان با تلاش اسكندر فیروز رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران تهیه شد. تعریف تالاب در این كنوانسیون بسیار موسع است و شامل «مردابها و باتلاقها و لجن زارها یا آبهای طبیعی یا مصنوعی شامل دایمی یا موقت است كه آبهای شیرین -تلخ یا شور در آن به صورت راكد یا جاری یافت شود- از آن جمله است آبهای دریا كه عمق آنها در پایینترین نقطه جزر از شش متر تجاوز ننماید.»
ایران با ۲۵۲ تالاب، تا قبل از این ۳۵ تالاب را در چارچوب ۲۴ عنوان در كنوانسیون رامسر ثبت كرده بود كه حالا تالاب زریبار تعداد عناوین ثبتی ایران را به ۲۵ رسانیده است. بدین سان حدود یك و نیم میلیون هكتار از ۳ میلیون هكتار تالاب های كشور در كنوانسیون رامسر ثبت شده است.
در كنوانسیون رامسر فهرستی با عنوان «مونترو» وجود دارد كه تالاب هایی كه تا حدودی كاربری خودرا از دست داده اند در آن لیست به ثبت می رسند؛ حالا ۶ تالاب ایران همچون ارومیه و هامون در این لیست قرار دارند البته این به معنای خروج كامل از «رامسر سایت» نیست بلكه كشورها پس از بهبود بخشیدن آن تالاب ها می توانند آنرا از لیست مونترو خارج كنند.
وضعیت تالاب های ایران كه رامسر سایت ثبت شده اند باز چندان مناسب نمی باشد برمبنای نتایج پروژه ارزیابی لطمه پذیری رامسر سایت های ایران، ۳۷ درصد از آنها دارای سطح لطمه پذیری زیاد، ۴۲ درصد سطح لطمه پذیری متوسط و ۲۱ درصد دارای سطح لطمه پذیری اندك هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب